Jämför företagslån helt kostnadsfritt

Alla företag, oavsett storlek, bör ha en idé om hur de ska finansiera eventuell tillfäxt för att inte behöva fastna när situationen uppstår. Trots detta är det många företag som inte har någon plan för framtiden. Det behöver heller inte vara en avancerad process att planera den finansiella delen men sunt förnuft och goda förberedelser är viktiga.

Framtid och bakgrund

Krea grundades under 2018 av ett team med lång erfarenhet från att ha startat och byggt en av Sveriges ledande lånejämförare för privatpersoner. Vi är även själva företagare som sökt lån för företag i olika faser och vår samlade bild av dessa upplevelser är krångliga, omoderna processer och långa ledtider. Med dessa erfarenheter som grund är vi fast beslutna att skapa den absolut bästa kundupplevelsen. Detta för att underlätta för företag att hitta de bästa företagslånen, jämföra olika alternativ och fatta rätt beslut. Vi tror att företagare hellre lägger sin, opfta begränsade, tid på att driva sin verksamhet framåt och har därför som utgångspunkt att enkelhet, snabbhet och trygghet ska prägla allt vi gör.

Behöver du ta ett företagslån?

Att ta ett företagslån behöver inte vara krångligt eller svårt. Börja gärna med att titta på filmen nedan för att se hur enkelt det kan vara.

Förslag inom 24h

Slipp Krångel

Spara tid

När du är redo kan du sedan bara fylla i formuläret. Det tar ca 2 minuter att fylla i. Du väljer sedan det bästa alternativet och kan i många fall ha pengarna på kontot samma dag.

Hur mycket vill du låna?
350 000 kr


Återbetalningstid
6 månaderAnledning till lån

SE LÅNEFÖRSLAG

Läs mer om företagslån

Innan man tar ett lån för att finansiera sin verksamhet kan det vara bra att läsa igenom vad det betyder och hur man ska tänka. Nedan hittar du tips på artiklar som vi verkligen kan rekommendera er att läsa igenom innan ni tar ett företagslån.
Frågor och svar

+

Vilka långivare samarbetar Krea med?

Vi samarbetar med 16 banker och andra långivare: Aros, Avida, Balanzia, Capcito, DBT, Fedelta, Ferratum, Froda, Klarna, Kronan Finans, Likvid Företagslån, Marginalen Bank, Mynt, OPR, Qred och Toborrow.

+

Vad krävs för att låna genom er?

För att jämföra lån behöver du: Ha ett registrerat Aktiebolag, Handelsbolag eller Enskild firma. Många långivare kräver en omsättning på minst 50 000kr/mån eller 600 000kr/år. De flesta långivare kräver att inget skuldsaldo hos Kronofogden finns. Enstaka långivare accepterar skuld från Skatteverket hos Kronofogden.

+

Vilka långivare samarbetar Krea med?

Räntan på ett företagslån sätts efter ditt företags historik, nuvarande förutsättningar och framtida möjligheter att betala tillbaka. Hur mycket du måste betala varje månad bestäms även av vilken amorteringstid du väljer - längre tid betyder lägre månadskostnad med ofta också högre total kostnad för lånet. Genom jämförelse får du flera olika alternativ och vi finns även till hands för att hjälpa dig göra det bästa valet för ditt företags situation.

+

Hur kan tjänsten vara kostnadsfri?

Krea hjälper banker och andra långivare att hitta nya kunder. När du hittat och valt ett låneförslag via oss får långivaren en ny kund och betalar oss en provision för detta. Långivarna likställer detta med att lägga pengar på annan marknadsföring såsom annonser i tidningar, TV-reklam eller Google-annonser. Att göra en ansökan är aldrig bindande och vi får aldrig betalt förrän du hittat ett låneförslag du är nöjd med.

+

Görs det någon kreditupplysning?

Ja, för att långivarna ska kunna bevilja ditt företag ett lån måste vi göra en kreditupplysning på ditt företag och dig samt eventuella borgensman. Kreditupplysningen görs via UC och detta behöver långivarna för att kunna göra en bedömning av att tillräcklig återbetalningsförmåga finns. I förekommande fall kan även kompletterande kreditupplysningar göras av långivarna själva.

+

Kan jag betala av ett lån i förtid?

Ja, du kan alltid betala av hela eller delar av ett lån i förtid. För vissa långivare kan det finnas en mindre avgift för att göra detta. Denna information framgår tydligt när du fått dina olika låneförslag.

+

Kan mitt nystartade företag få lån?

Ja, även ett nystartat företag kan få lån om det finns minst 6 månaders historik och bokföring som visar att man uppnått en omsättning på minst 50,000kr.

Hitta rätt långivare

Vi samarbetar med följande långivare.